Crossover SUV-ovi – korisnost u gradu

Automobil koji kombinira najbolje od oba svijeta poznat je pod različitim imenima: crossover, kompaktan, srednje veličine, mali ili mini SUV. Ako želite automobil dovoljno kompaktan za gradski život, vožnju i parkiranje, uparen s fleksibilnošću za spontane izlete i vikend aktivnosti, ovo su SUV modeli koje treba potražiti.

Nema ničeg sličnog kao bijeg iz grada za zasluženi odmor, vožnja otvorenim cestama, ili možda čak napuštanje asfalta iza sebe. To je san, ali naravno, svakodnevna stvarnost izgleda malo drugačije. Također vam treba automobil koji će vas odvesti na posao na vrijeme, biti praktičan za vožnju djece u školu kao i za tjedni shopping, i koji možete parkirati, čak i na uskim gradskim prostorima.

Karakteristične značajke crossover SUV-ova na prvi pogled

Što razlikuje crossover vozila od drugih SUV-ova:

 • Jednoslojna konstrukcija (izgleda više kao putnički automobil)
 • Kompaktniji (jednostavnije rukovanje i parkiranje u gradu)
 • Glatka vožnja na cestama
 • Superiorna potrošnja goriva
 • Manja sposobnost vožnje izvan ceste
 • Gume: manja unutrašnja buka, veći komfor vožnje, izvrsna performansa kočenja i širi raspon izbora (ovisno o željenoj performansi)
crossover na prvi pogled

Prave gume za kompaktno crossover vozilo

Za crossover SUV, htjet ćete gume koje su jednako svestrane kao i vaše vozilo. Za automobil koji se ponaša jednako dobro u gradu kao i na otvorenom, trebate kotače koji mogu nositi se s različitim uvjetima vožnje i površinama. Budući da je segment kompaktnih SUV-ova tako velik i popularan, s raznovrsnom primjenom, Continental nudi širok izbor guma koje odgovaraju Vašem automobilu. Koje ćete odabrati ovisi puno o vašim osobnim potrebama i prioritetima.

crossover - izbor guma

Odabir guma za crossover SUV kada imate previše izbora

Voziš li uglavnom svoj kompaktni SUV po gradu ili drugim asfaltnim cestama? Bez obzira vučete li opremu, prevozite mnogo putnika u obiteljskom automobilu ili trebate prostor za pse, ako je korisnost ovog vozila važnija od sportskog dijela, obratite pažnju na ove značajke:

 • Većina originalnih opremnih guma (one koje su postavljene kad kupujete novi automobil, također poznate kao OE) su ljetne gume za vožnju na cesti. Ako ste zadovoljni njihovom izvedbom, možda biste ih jednostavno željeli zamijeniti istim modelom.
 • Za obiteljski prijateljski automobil sličan SUV-u, sigurnost je ključna. Odaberite gume s izvrsnim prijanjanjem i performansama kočenja, idealno s sigurnosnim značajkama poput tehnologije samostalnog održavanja pune izvedbe koja pomaže u sprječavanju kvarova na cesti.
 • Vrijednost za uloženi novac još je jedan veliki faktor, stoga odaberite gume koje štede gorivo s glatkim profilom gazećeg sloja i potražite dobru garanciju na kilometražu.
 • Za maksimalnu učinkovitost goriva, mijenjajte između ljetnih i zimskih guma, umjesto vožnje na cjelogodišnjim gumama.
 • Ako povremeno skrenete s utabane staze, potražite gume prilagođene “laganoj upotrebi izvan ceste”. Ako često napuštate asfalt i često se upuštate u ozbiljno izazovni teren, trebali biste razmotriti gume za “opću upotrebu izvan ceste”.

Česta pitanja o crossover SUV-u

crossover - što je suv

 
Baš kao što ime sugerira, Sports Utility Vehicles nude mnogo prostora za prtljagu za sve vaše sportske i utilitarno potrebe.
 

crossover - 4wd

Iako većina SUV-ova može voziti izvan ceste, na isti način na koji to mogu četverokotači, mogu postojati neka ograničenja.
 

Većina SUV-ova svakako može voziti izvan ceste. Samo budite sigurni da poznajete uvjete i imate odgovarajuće gume.
Ako tražite nove gume za SUV, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta.
Ovisno o tome gdje se nalazite u svijetu, trebali biste obratiti pažnju na nekoliko ograničenja guma SUV-a.
Postoji nekoliko pokazatelja koji vam govore kada trebate zamijeniti gume. Čak i ako nikada niste imali probušenu gumu, one bi mogle pokazivati znakove trošenja.
Pravi tlak guma osigurava optimalno prianjanje i grip na svim terenima i omogućuje vam više kilometraže za vaše gorivo. Ako niste sigurni koji bi trebao biti tlak Vaših guma SUV-a, pogledajte priručnik Vašeg vozila.
Facebook
Twitter
Email
Print