Izmjena ulja i filtera

Održavajte svoj automobil u vrhunskom stanju uz Apex Auto!

Dogovorite termin

  Redovna zamjena ulja i filtera ključni su za produženje životnog vijeka vašeg automobila i očuvanje njegove performanse. Ulje služi kao podmazivač za pokretne dijelove motora, sprečavajući trenje i habanje, dok filteri uklanjaju nečistoće iz motornog ulja, osiguravajući čistu i učinkovitu radnu okolinu. U našem servisu u Rijeci možete očekivati brzu i efikasnu izmjenu filtera po povoljnim cijenama!

  Preporučuje se promjena ulja i filtera svakih 5.000 do 7.500 kilometara, ovisno o specifikacijama proizvođača automobila i uvjetima vožnje. Redovno održavanje na taj način sprječava trošenje motora, poboljšava gorivu učinkovitost i smanjuje rizik od skupih kvarova, omogućujući vam uživanje u dugotrajnom i pouzdanom automobilu.

  Izmjena filtera ulja

  Izmjena filtera ulja ključna je jer osigurava da motor dobiva čisto i kvalitetno ulje bez nečistoća, produžujući tako životni vijek motora i održavajući njegovu optimalnu učinkovitost.

  Izmjena filtera goriva

  Redovita izmjena filtera goriva sprječava ulazak nečistoća i neželjenih čestica u sustav goriva, osiguravajući ravnomjernu i pouzdanu radnu snagu motora te smanjujući rizik od kvara.

  Izmjena filtera zraka

  Izmjena filtera zraka omogućuje čist i kvalitetan zrak za sagorijevanje u motoru, poboljšavajući performanse motora i povećavajući ekonomičnost goriva.

  Izmjena filtera kabine

  Izmjena filtera kabine osigurava svjež i čist zrak unutar vozila, filtrirajući prašinu, pelud i neugodne mirise, što poboljšava kvalitetu vožnje i osigurava ugodno iskustvo za putnike.

  Zašto mi?

  Želimo vratiti sjaj struci. Kod nas nema mutnog posla i neispunjenih obećanja.

  Za svaki servis kod nas ćete dobiti račun i biti ćete obaviješteni o cijeni prije radova.

  Redovito nas pitaju

  Najčešća pitanja

  Preporučujemo ulje koje je specifično formulirano za Vaš model automobila i koji zadovoljava specifikacije proizvođača. Naši tehničari će odabrati odgovarajuću gustoću i kvalitetu ulja kako bi se osiguralo optimalno podmazivanje Vašeg motora.

  Koristimo filtere visoke kvalitete koji odgovaraju specifikacijama proizvođača Vašeg vozila. Naši filteri osiguravaju učinkovito filtriranje i optimalnu zaštitu Vašeg motora.

  Prosječno vrijeme za zamjenu ulja i filtera je oko 30 do 45 minuta, ali to može varirati ovisno o modelu automobila i drugim faktorima. Naši tehničari će vam dati točnu procjenu vremena kada predate vozilo.

  Da, tijekom zamjene ulja naši tehničari će obaviti osnovnu provjeru ključnih komponenti Vašeg vozila kao što su kočnice, gume, svjetla i slično. Ako primijetimo bilo kakve nedostatke ili potrebu za popravkom, obavijestit ćemo Vas o tome.

  Preporučujemo da prvih sto kilometara nakon zamjene ulja i filtera vozite pažljivije kako bi se osiguralo optimalno podmazivanje motora. Također, redovito provjeravajte razine ulja i bilo kakve neobične znakove ili zvukove koji bi mogli ukazivati na probleme.

  Preporučujemo da se ulje i filter mijenjaju prema preporukama proizvođača automobila, obično svakih 5.000 do 10.000 kilometara ili jednom godišnje, ovisno o uvjetima vožnje i vrsti ulja koja se koristi.

  Preporučujemo redovito praćenje razina ulja i provjeru boje i konzistencije. Također, sustav upozorenja na Vašem vozilu može Vas obavijestiti kada je potrebna zamjena ulja. Uvijek možete provjeriti kod nas i mi ćemo Vam provjeriti stanje ulja.

  Da, kao dio naše usluge, provjerit ćemo i ostale važne tekućine poput kočione tekućine, rashladne tekućine i tekućine za prijenos. Ako primijetimo bilo kakve probleme ili potrebu za zamjenom, obavijestit ćemo Vas o tome.

  Koristimo dijelove visoke kvalitete koji odgovaraju ili premašuju specifikacije originalnih dijelova proizvođača. Naš cilj je osigurati pouzdanost i dugotrajnost Vašeg vozila.

  Cijena usluge ovisi o modelu automobila, vrsti ulja i filtera koji se koriste, kao i drugim faktorima. Naši tehničari će vam dati točnu cijenu prije nego što započnu rad na vašem vozilu.