Izmjena dijelova ovjesa

Održavajte svoj automobil u vrhunskom stanju uz Apex Auto!

Dogovorite sastanak

  Redovita provjera i zamjena dijelova ovjesa ključna je za održavanje stabilnosti, upravljivosti i sigurnosti vozila. Ovjes je vitalni dio automobila koji utječe na udobnost vožnje i kontrolu nad vozilom, pa je važno pratiti preporuke proizvođača i redovito provjeravati stanje ovjesa.

  Preporučuje se zamjena dijelova ovjesa prema uputama proizvođača ili kada se primijeti bilo kakav gubitak učinkovitosti ovjesa, što se može manifestirati kao neujednačeno trošenje guma, vibracije ili neujednačeno upravljanje vozilom. Ovisno o uvjetima vožnje i stanju cesta, preporučuje se provjera ovjesa svakih 50.000 do 80.000 kilometara kako bi se osigurala optimalna sigurnost i udobnost vožnje.

  Kugle, vilice, spone

  Kugle, vilice i spone su ključni dijelovi ovjesa koji omogućuju povezivanje kotača s karoserijom i upravljanje vozilom. Redovita provjera i zamjena ovih dijelova važna je za održavanje stabilnosti i upravljivosti vozila te sprječavanje abnormalnog trošenja guma i neželjenih vibracija.

  Krajnici, uporne spone, amortizeri

  Krajnici, uporne spone i amortizeri igraju važnu ulogu u apsorpciji udaraca i vibracija te održavanju stabilnosti i udobnosti vožnje. Redovita provjera i zamjena ovih dijelova prema potrebi ključni su za osiguranje optimalnih performansi ovjesa, što u konačnici doprinosi sigurnosti i udobnosti vozača i putnika.

  Opruge, kape amortizera

  Opruge i kape amortizera su bitni dijelovi za apsorpciju udaraca i održavanje visine vozila te pravilno funkcioniranje amortizera. Redovita provjera i zamjena ovih dijelova preporučuje se kako bi se osigurala stabilnost i udobnost vožnje, smanjio rizik od oštećenja drugih dijelova ovjesa i produžio životni vijek amortizera.

  Ramena, seleni...

  Ramena, seleni i ostali dijelovi ovjesa su odgovorni za pravilno pozicioniranje kotača, održavanje trakcije i upravljivost vozila. Redovito održavanje i zamjena ovih dijelova prema potrebi ključni su za sigurnost i stabilnost vožnje, te sprječavanje neželjenih vibracija i abnormalnog trošenja guma.

  Zašto mi?

  Želimo vratiti sjaj struci. Kod nas nema mutnog posla i neispunjenih obećanja.

  Za svaki servis kod nas ćete dobiti račun i biti ćete obaviješteni o cijeni prije radova.

  Redovito nas pitaju

  Najčešća pitanja

  Znakovi istrošenih ili oštećenih dijelova ovjesa uključuju vibracije ili neujednačenu vožnju, buku ili lupkanje prilikom vožnje preko neravnina, te neujednačeno trošenje guma. Preporučujemo redovitu provjeru ovjesa tijekom rutinskog održavanja vozila.

  Naši tehničari će obaviti detaljan pregled Vašeg ovjesa i identificirati dijelove koji su istrošeni ili oštećeni. Prema njihovoj preporuci, moći ćemo zamijeniti samo one dijelove koji su zaista potrebni.

  Naši tehničari su obučeni i iskusni u instalaciji dijelova ovjesa. Nakon zamjene, vozilo će biti testirano kako bi se osiguralo da novi dijelovi pravilno funkcioniraju i da nema buke, vibracija ili neujednačene vožnje.

  Zamjena istrošenih ili oštećenih dijelova ovjesa poboljšat će stabilnost, udobnost i sigurnost vožnje. Također, to može produžiti vijek trajanja drugih komponenti ovjesa i osigurati optimalne performanse vozila.

  Redovito održavanje vozila, vožnja s obzirom na stanje ceste i izbjegavanje preopterećenja mogu pomoći u produženju vijeka trajanja novih dijelova ovjesa. Preporučujemo i redovito provjeravanje ovjesa tijekom rutinskog održavanja vozila.

  Najčešće zamijenjeni dijelovi ovjesa uključuju stabilizatore, kuglaste zglobove, amortizere (amortizere), opruge, nosače motora i spojke, kao i dijelove poput tiristora i osovina kotača.

  Preporučujemo provjeru ovjesa tijekom redovitog servisa vozila ili prilikom primjete neobičnih znakova ili simptoma tijekom vožnje. Također, uvijek je dobra ideja provjeriti ovjes prilikom zamjene guma ili drugih radova na podvozju.

  Vrijeme potrebno za zamjenu dijelova ovjesa može varirati ovisno o složenosti posla, modelu vozila i dostupnosti dijelova. Naši tehničari će Vam dati točnu procjenu vremena kada predate vozilo.

  Koristimo visokokvalitetne dijelove ovjesa koji su ili originalne specifikacije proizvođača (OEM) ili ekvivalentni dijelovi visoke kvalitete koji zadovoljavaju ili premašuju standarde proizvođača.

  Cijena zamjene dijelova ovjesa ovisi o vrsti dijelova koji se mijenjaju, modelu automobila i drugim faktorima. Naši tehničari će Vam dati točnu procjenu troškova prije početka rada na Vašem vozilu.