Izmjena kočionih komponenti

Održavajte svoj automobil u vrhunskom stanju uz Apex Auto!

Dogovorite termin

  Redovna provjera i zamjena kočionih komponenti ključni su za održavanje sigurnosti i funkcionalnosti kočnog sustava Vašeg vozila. Kočnice su vitalni dio automobila koji osigurava kontrolu i zaustavljanje vozila, pa je njihovo održavanje od iznimne važnosti.

  Preporučuje se redovita provjera kočionih komponenti svakih 20.000 do 30.000 kilometara ili prema uputama proizvođača vozila, kako bi se osiguralo pravovremeno otkrivanje potencijalnih problema i zamjena istrošenih dijelova, čime se održava optimalna sigurnost i performanse kočnog sustava Vašeg automobila.

  Diskovi, doboši, pakne

  Ovi dijelovi su ključni za pravilno zaustavljanje vozila i održavanje sigurnosti na cesti. Preporučuje se zamjena ovih komponenti kada su istrošene ili ako se primijeti bilo kakvo pucanje, deformacija ili vibracije prilikom kočenja.

  Pločice, klizači, čeljusti

  Pločice, klizači i čeljusti su vitalni dijelovi kočionog sustava koji direktno utječu na efikasnost kočenja. Redovita provjera i zamjena ovih komponenti prema potrebi ključni su za održavanje optimalne sigurnosti i performansi kočnog sustava Vašeg vozila.

  Kočiono ulje, odzračivanje kočnica

  Kočiono ulje igra ključnu ulogu u pravilnom funkcioniranju hidrauličnog kočnog sustava vozila. Redovito mijenjanje kočionog ulja i odzračivanje kočnica osigurava uklanjanje vlage i zraka iz sustava, čime se sprječava korozija unutar kočnih linija i cilindara te održava optimalna funkcionalnost kočnog sustava. 

  ABS senzori, sajle ručne kočnice...

  Redovita provjera i održavanje ovih komponenti ključni su za osiguranje optimalne sigurnosti i funkcionalnosti kočnog sustava, a zamjena se preporučuje prema uputama proizvođača ili kada se primijeti bilo kakav kvar ili neispravnost u radu. ABS senzori, sajle ručne kočnice i ostali dijelovi kočnog sustava važni su za pravilno funkcioniranje sigurnosnih sistema vozila.

  Zašto mi?

  Želimo vratiti sjaj struci. Kod nas nema mutnog posla i neispunjenih obećanja.

  Za svaki servis kod nas ćete dobiti račun i biti ćete obaviješteni o cijeni prije radova.

  Redovito nas pitaju

  Najčešća pitanja

  Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na potrebu zamjene kočionih komponenti, uključujući škripanje, vibracije prilikom kočenja, duže zaustavno vrijeme ili upozorenja na instrument ploči. Preporučujemo redovito provjeravanje kočionog sustava tijekom rutinskog održavanja vozila.

  Naši tehničari će obaviti pregled Vašeg kočionog sustava kako bi utvrdili stanje svake komponente. Na temelju njihove procjene, preporučit će Vam zamjenu onih dijelova koji su istrošeni ili oštećeni.

  Postoje različite vrste kočionih pločica, uključujući organske, polu-metalne, keramičke i metalne. Preporučujemo vrstu kočionih pločica koja najbolje odgovara Vašem stilu vožnje, uvjetima vožnje i specifikacijama proizvođača automobila.

  Trajanje novih kočionih komponenti ovisi o raznim čimbenicima, uključujući vrstu komponenti, Vaš stil vožnje, uvjete vožnje i redovito održavanje. Uobičajeno je da kočione pločice traju između 30.000 i 70.000 kilometara, ali diskovi i ostali dijelovi mogu trajati i duže uz odgovarajuću njegu.

  Cijena zamjene kočionih komponenti ovisi o vrsti komponenti koje se mijenjaju, modelu automobila i drugim faktorima. Naši tehničari će Vam dati točnu procjenu troškova prije početka rada na Vašem vozilu.

  Uobičajeni dijelovi koji se mijenjaju u procesu zamjene kočionih komponenti uključuju kočione pločice, kočione diskove (rotore), kočione čeljusti, kočione cilindre i kočione crijeva.

  Preporučujemo redovito praćenje razina ulja i provjeru boje i konzistencije. Također, sustav upozorenja na Vašem vozilu može Vas obavijestiti kada je potrebna zamjena ulja. Uvijek možete provjeriti kod nas i mi ćemo Vam provjeriti stanje ulja.

  Naši tehničari će pažljivo instalirati nove kočione komponente koristeći pravilne tehnike i alate. Nakon završetka zamjene, Vaše vozilo će se testirati kako bi se osiguralo da kočnice pravilno funkcioniraju pri normalnoj vožnji i kočenju.

  Da, nakon zamjene kočionih komponenti, obavit ćemo balansiranje kočionog sustava kako bi se osiguralo ravnomjerno kočenje i minimalna vibracija tijekom vožnje.

  Redovito održavanje i pravilna vožnja mogu značajno produžiti vijek trajanja Vaših kočionih komponenti. Preporučujemo pridržavanje preporuka proizvođača za održavanje vozila, izbjegavanje naglog kočenja i vožnju u skladu s uvjetima ceste. Također, redovito provjeravajte kočioni sustav tijekom rutinskog održavanja.