Uživajte u svakoj sezoni s cjelogodišnjim gumama

Guma za sve sezone, Continentalova ponuda cjelogodišnjih guma ne pravi kompromise u blažim dijelovima svijeta. Umjesto toga, kombinira najbolje od ljetnih i zimskih guma za savršenog višenamjenskog igrača.

U nekim zemljama, zima znači ledeno hladne temperature, obilne snježne padaline i led na svakom prozoru. Ali u drugim mjestima, zima može značiti samo hladno vrijeme, kišu i povremeno malo snijega. Isto vrijedi i za ljeto: u nekim zemljama vrućina može doseći pečenih 40°C; dok u drugim mjestima, sezonska temperatura nikada neće prijeći oko 28°C.

Ako živite u umjerenoj klimi, možete uživati u ugodnoj vožnji tijekom svake sezone s cjelogodišnjim gumama od Apex Auta. Nastavite čitati da saznate više!

Budite u kontroli, s gumama koje ne poznaju sezonske promjene

Cjelogodišnje gume mogu biti alternativa za Vas jer…

  • Kombiniraju najbolje od ljetnih i zimskih guma u jednu cjelogodišnju gumu koja se dobro ponaša u toplim i hladnim, vlažnim i suhim vremenskim uvjetima.
  • Znače da vozači mogu koristiti isti set guma tijekom cijele godine, bez potrebe za sezonskim promjenama.
  • Pripremaju vas za vožnju u zimskim uvjetima s povremenim snijegom.

 

Ali zapamtite…

  • Vaša lokalna klima je ključna. Cjelogodišnje gume razvijene su da se dobro ponašaju u blažim klimama.
  • Redovita provjera i održavanje vaših guma način su osiguranja optimalnih performansi i sigurnosti.

 

Saznajte više o cjelogodišnjim gumama ispod.

Čuvat ćemo vas sigurnima bez obzira na sezonu

Kako rade cjelogodišnje gume

Continentalove cjelogodišnje gume spajaju tehnologije ljetnih i zimskih guma u cjelogodišnje gume koje pružaju izvanredne performanse u svim osim najekstremnijim vremenskim uvjetima. Nastavite čitati da biste saznali što čini cjelogodišnje gume različitima od zimskih i ljetnih guma i saznali jestu li pravi izbor za vas i vaše potrebe u vožnji.

Vodič za kupnju cjelogodišnjih guma

Cjelogodišnje gume mogu vozačima pružiti najbolje od oba svijeta: dubinu profila prikladnu za većinu vremenskih uvjeta, impresivan vijek trajanja profila i slobodu od mijenjanja i skladištenja ljetnih i zimskih guma svake godine. Međutim, sezonske gume ipak mogu biti bolji izbor za vas, i u nekim slučajevima povećati učinkovitost goriva.

Saznajte jesu li cjelogodišnje gume pravi izbor za vas, otkrijte koja je cjelogodišnja guma najbolja za osobna vozila, električna vozila, SUV-ove ili kamione, i naučite prepoznati simbol za sve vremenske uvjete na bočnoj strani vaših guma.

Cjelogodišnje gume za kamper

Cjelogodišnje gume mogu biti odličan izbor za vaš kamper: sveobuhvatna sigurnost, pouzdano prianjanje u širokom rasponu vremenskih uvjeta i izvrsno upravljanje i performanse. Cjelogodišnje gume za kamper razvijene su da pruže izvanredne performanse tijekom cijele godine u umjerenim klimama. Nastavite čitati da biste saznali zašto cjelogodišnje gume mogu biti najpraktičniji izbor za kamper.

Dubina profila, zakoni o gumama i kada mijenjati cjelogodišnje gume

Bilo da razmišljate o kupnji, ili već posjedujete cjelogodišnje gume, postoji nekoliko važnih stvari koje trebate znati o njima kada je u pitanju sigurnost, dubina profila i zakonski zahtjevi. Ovaj članak istražuje svaki od ovih faktora kako biste bili dobro informirani kada je u pitanju posjedovanje cjelogodišnjih guma.

Rezultati testiranja cjelogodišnjih guma

U Apex Autu bismo mogli cijeli dan govoriti o kvaliteti naših cjelogodišnjih guma. Ali ne morate uzimati našu riječ za to! Recenzije guma i nepristrani testovi potvrđuju performanse i pouzdanost naših cjelogodišnjih guma.

Ako živite u umjerenoj klimi i tražite cjelogodišnje gume za svoj automobil, kamper, kombi ili SUV, pogledajte kako su neovisne recenzije guma, ocjene i testovi ocijenili našu ponudu cjelogodišnjih guma.

Aquaplaning s cjelogodišnjim gumama

Čak i ako uvijek vozite u blagim zimskim uvjetima gdje snijeg i led nisu briga, i dalje morate biti svjesni klizavih cesta. Zašto?

Nije snijeg i led klizav, već tanki sloj vode koji se stvara između površine ceste i gume automobila. To se može dogoditi u bilo koje doba godine, ali je rizik veći u vlažnim zimskim uvjetima. Saznajte više o fenomenu akvaplaniranja ili hidroplaniranja, kako ga izbjeći i kako reagirati ako se dogodi.

Facebook
Twitter
Email
Print