Cjelogodišnje gume – kako funkcioniraju

Ključne stvari koje trebate znati o gumama za sve sezone:

  • One kombiniraju najbolje od ljetnih i zimskih guma u jednu gumu za sve sezone koja se izvrsno ponaša u toplim i hladnim, mokrim i suhim vremenskim uvjetima.
  • Cjelogodišnje gume znače da vozači mogu koristiti isti set guma tijekom cijele godine, bez potrebe za sezonskim promjenama.
  • Vaša lokalna klima je ključna. Cjelogodišnje gume razvijene su kako bi se dobro ponašale u blažim klimama.
  • Redovita provjera i održavanje vaših guma je način osiguravanja optimalnih performansi i sigurnosti.

Dakle, cjelogodišnje gume spajaju tehnologiju ljetnih i zimskih guma kako bi stvorile jednu robusnu i svestranu gumu koja se najbolje ponaša u blažim vremenskim uvjetima. Pogledajmo ovu univerzalnu gumu malo detaljnije!

Alternativa mijenjanju između ljetnih i zimskih guma

Sezonske gume pružaju najbolje performanse u uvjetima za koje su posebno dizajnirane. No, za mnoge vlasnike automobila, mijenjanje guma svakih šest mjeseci može biti nezgodno. Dakle, ako vozite u umjerenoj klimi, cjelogodišnje gume mogu biti opcija za vas. Mogu se postaviti jednom i zatim jednostavno ostati na automobilu bez obzira na sunce ili kišu, ili čak lagani snijeg.

Kako se cjelogodišnje gume razlikuju od ostalih guma?

Naše cjelogodišnje gume kombiniraju karakteristike ljetnih i zimskih guma, nudeći hibridno rješenje koje vozačima pruža najbolje od oba svijeta ako ne voze u ekstremnim vremenskim uvjetima.

Imaju čvrstu dubinu gaznog sloja, koja nije ni previše plitka ni previše duboka, držeći vozača potpuno pod kontrolom tijekom cijele godine.

Prilagodljivi spoj za sve sezone vozaču pruža izvanredne performanse na snježnim i mokrim zimskim cestama. Zahvaljujući fleksibilnom dizajnu gazećeg sloja koji se sastoji od otvorenih ramena s minimalnim režnjama, gume za sve sezone pružaju dobre performanse kočenja na suhim i mokrim ljetnim cestama.

Sveukupno, ključno je zapamtiti da su ljetne i zimske gume posebno prilagođene kako bi pružile optimalne performanse u svojim određenim vremenskim uvjetima, dok cjelogodišnje gume mogu udobno rukovati svime osim ekstremnih vremenskih uvjeta.

Za koga su cjelogodišnje gume namijenjene?

Za kretanje u blažim klimama, cjelogodišnje gume mogu biti praktičniji izbor. To vrijedi za različite vrste vozila. Bez obzira vozite li sedan, kompaktnu klasu ili SUV, naše gume za sve sezone dolaze u kompatibilnim veličinama.

S poboljšanim performansama za smanjeni otpor kotrljanja, naše gume pružaju značajno smanjenje potrošnje goriva što ih čini prikladnom alternativom i za električna vozila.

U nekim dijelovima svijeta, vaše gume možda moraju zadovoljiti kriterije za simbol trostrukog planinskog sniježnika. I tu smo za Vas. Dakle, iako preporučujemo gume za sve sezone samo u blažim klimama, sve naše gume za sve sezone odobrene su za upotrebu i zimi.

Održavanje cjelogodišnjih guma

Kao i kod bilo koje druge gume, cjelogodišnje gume zahtijevaju redovito održavanje. Ne samo da će poboljšati upravljivost, prianjanje i performanse vašeg vozila za udobnu vožnju, već će također pomoći produljiti životni vijek gume. Dakle, bez obzira imate li zimske gume, ljetne gume, runflat gume ili cjelogodišnje gume, uvijek se sjetite sljedećeg:

  • Redovito provjeravajte tlak u gumama i uvijek se referirajte na priručnik vozila za preporučeni tlak na prednjim i stražnjim gumama.
  • Čak i ako imate senzor za praćenje tlaka u gumama (TPMS) u svom vozilu, preporučamo provjeru tlaka u gumama jednom svaka dva do četiri tjedna kao rutinsku preventivnu mjeru.
  • Kada provjeravate tlak u gumama, uvijek provjerite i dubinu profila gazećeg sloja. Da biste to učinili, koristite indikatore habanja profila na gumama ili upotrijebite mjerač dubine profila gazećeg sloja.
Facebook
Twitter
Email
Print