Sve što trebate znati o kupnji gume za sve sezone

Koje cjelogodišnje gume su najbolje za Vas?

  • Gume za sve sezone pogodne su za širok raspon vozila, od putničkih vozila do SUV-ova, električnih vozila i kamiona.
  • Continentalove gume za sve sezone ponosno nose simbol “M+S” i simbol “3PMSF”. To pokazuje da su prikladne za vožnju zimi i u skladu s većinom zakona o zimskim gumama u zemljama.
  • Continentalove gume za sve sezone pogodne su i za električna vozila (EV-ove). Sposobne su nositi se s većim zahtjevima koje EV-ovi postavljaju na gume zbog njihove težine i obrtnih mogućnosti.
  • Continentalova premium ponuda guma za sve sezone namijenjena je svim SUV-ovima.

Cjelogodišnje mogu vozačima pružiti najbolje od oba svijeta: dubinu gaznog sloja prikladnu za većinu vremenskih uvjeta, impresivnu trajnost gazećeg sloja te oslobađanje od neugodnosti mijenjanja i pohranjivanja ljetnih i zimskih guma svake godine. One mogu biti savršeno rješenje ako živite u blagoj klimi.

Ostale su najbolji izbor ako se morate suočiti s teškim zimama ili vrlo vrućim ljetima.

Saznajte jesu li cjelogodišnje pravi izbor za vas. Otkrijte koje su gume za sve sezone najbolje za putnička vozila, električna vozila, SUV-ove ili kamione. Naučite prepoznati simbol za sve vremenske uvjete na bočnoj stijenci gume.

O čemu razmišljati prije investiranja u cjelogodišnje gume?

Razmislite o tome gdje ćete voziti i koliko često. Imate SUV koji mora glatko voziti po gradu, ali se također mora redovito voziti izvan ceste? Trebat će vam marka guma koja je više prikladna za sve terene s najboljim ocjenama za prianjanje i jamstvom trajanja gazećeg sloja. Ili možda vozite putnički automobil koji veći dio vremena provodi u urbanom okruženju? U tom slučaju možda biste željeli više usmjeriti svoju pažnju na sposobnosti kočenja, energetsku učinkovitost i performanse protiv akvaplaninga.

Naravno, vaša sigurnost i mir uma su naši glavni prioriteti. Koristite naš vodič za kupnju guma, kako biste pronašli savršene nove gume, bez obzira na vozilo koje vozite.

Kako izgleda bočna strana vaše cjelogodišnje gume i što simboli na njoj znače?

Naše cjelogodišnje dizajnirane su kako bi pružile pouzdane performanse u različitim vremenskim uvjetima. Uključujući zimske uvjete s niskim temperaturama i povremenim snijegom.

Na njima se nalaze simboli poput M+S (blato i snijeg) i 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) na bočnoj strani. To označava njihovu prikladnost za upotrebu u blatu i laganim snježnim uvjetima. Kao i u niskim temperaturama s povremenim snijegom, budući da se smatraju gumama za vuču.

Međutim, važno je napomenuti da cjelogodišnje gume nisu zamjena za zimske gume u teškim zimskim uvjetima gdje temperature redovito padaju znatno ispod nule. Ako živite na području s teškim zimama, snažno preporučujemo prelazak na zimske gume za optimalnu sigurnost i performanse na cesti.

Cjelogodišnje ili ostale gume za električna vozila?

Električna vozila su budućnost, ali dok je njihov ugljični otisak znatno manji, opterećenje koje se stavlja na njihove gume mnogo je veće. Zašto? Baterije automobila su teške, pa postoji veći pritisak na kotače, a trenutni okretni moment EV-a stavlja dodatni stres na gume i povećava trošenje gaznog sloja. Dodatna težina također povećava i kočioni put.

U osnovi, ako ste vozač EV-a, trebate dodatno paziti na svoje gume. Bez obzira jesu li cjelogodišnje ili ostale gume, i odabrati jače gume nego što biste to učinili za automobil s unutarnjim izgaranjem.

U mnogim slučajevima, izmjena između ljetnih i zimskih guma može se činiti najboljim izborom za EV. Međutim, napredna istraživanja i najsuvremenija tehnologija iza Continentalovih guma za sve sezone potvrđuju da su one pogodne za upotrebu s EV-ima. Nude dobar vijek trajanja gazećeg sloja čak i pod dodatnim opterećenjima.

Baš kao i sve gume u našem trenutnom asortimanu proizvoda, naše gume za sve sezone dolaze s oznakom EV-Check na bočnoj strani. To je pečat kompatibilnosti s električnim vozilima, pokazujući da su ove gume spremne za budućnost električne mobilnosti.

Koje cjelogodišnje gume su najbolje za SUV

Continental nudi širok raspon cjelogodišnjih guma za sve sezone za SUV-ove među najboljima u svojoj klasi i s velikodušnim jamstvom trajanja gazećeg sloja.

  • Ako vozite crossover, većinu vožnje možda obavljate u gradu. Continentalove cjelogodišnje gume pružaju izvrsno upravljanje tijekom cijele godine, visoku energetsku učinkovitost, a čak i tehnologiju za smanjenje buke u nekim modelima za mirnu i tišu vožnju s povećanom udobnošću i sigurnošću.
  • Baterijska težina e-SUV-a i trenutni okretni moment znače da gumeni spoj u EV gumama za sve sezone mora biti posebno robustan kako biste osigurali najbolje prianjanje i najodazivnije kočenje moguće. Ako želite odvesti svoj e-SUV izvan ceste, morat ćete pronaći pravu ravnotežu između glatkog čitanja s manjim otporom kotrljanja i optimalnog prianjanja za vožnju po svim terenima.
  • SUV-ovi s ultra visokim performansama trebaju premium gumu koja pruža izvanredno upravljanje s maksimalnim razinama prianjanja, te dulji vijek trajanja gazećeg sloja. Naš Centar za tehnologiju visokih performansi (HPTC) kontinuirano razvija inovativne tehnologije kako bi poboljšao performanse guma za visoke performanse, kao i stvarao nove uzorke gazećeg sloja kako bi SUV-ovi s visokim performansama vozili na najbolji mogući način.

 

Budite sigurni, kada je riječ o sigurnosti, performansama i učinkovitosti Vaših guma za sve sezone, mi smo na Vašoj strani.

Facebook
Twitter
Email
Print