Ključne stvari koje trebate znati o cjelogodišnjim gumama

Bilo da razmišljate o kupnji ili već posjedujete cjelogodišnje gume, postoje neke važne stvari koje trebate znati o njima kada je u pitanju sigurnost, dubina profila i zakonski zahtjevi. Ovaj članak će istražiti svaki od ovih faktora kako biste bili dobro informirani kada je u pitanju posjedovanje cjelogodišnjih guma. Krenimo!

  • Prikladnost cjelogodišnjih guma ovisi o klimi u kojoj živite.
  • Gume su dizajnirane da pružaju performanse tijekom cijele godine u umjerenim klimama.
  • Cjelogodišnje gume tvrtke Continental udovoljavaju većini zakona o gumama u većini zemalja. Kako bi se dokazala usklađenost, na bočnim stranama gume prikazan je simbol 3PMS. Međutim, radi izbjegavanja kazni i očuvanja sigurnosti, uvijek je najbolje provjeriti lokalne zakone o zimskim gumama ili putovanje.
  • Redovito provjeravajte dubinu profila svojih cjelogodišnjih guma kako biste održali optimalnu vuču i sigurnost.

Kada trebate postaviti cjelogodišnje gume?

Cjelogodišnje gume možete postaviti u bilo koje doba jer su razvijene da pružaju performanse tijekom cijele godine u umjerenim klimama. Cjelogodišnje gume tvrtke Continental dizajnirane su da pruže impresivan prijanjanje i ljeti i zimi, s dobrim performansama kočenja na suhim i mokrim cestama, kao i na snijegu. Pružaju izvrsnu kilometražu i učinkovitost vožnje.

Ako živite u umjerenoj klimi i nikada ne morate doživjeti teške zimske ili ekstremne ljetne uvjete, posjedovanje cjelogodišnjih guma odličan je izbor jer nude izvrsne performanse tijekom cijele godine i veću praktičnost za vozača.

Što određuje umjerenu klimu kad je u pitanju posjedovanje guma?

Umjerena klima je ona u kojoj temperatura rijetko pada ispod nule. Područje gdje je vozač povremeno vjerojatno suočen s teškim uvjetima vožnje poput jakog snijega, leda i ekstremnog hladnoće.

Ako se suočavate s oštrim zimskim uvjetima s ledom i snijegom, tada su sezonske gume bolji izbor. Zimske gume obično se koriste između listopada i travnja, ljetne gume od travnja do rujna.

Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da su ljetne i zimske gume posebno razvijene za specifične i često ekstremne vremenske uvjete, dok su cjelogodišnje gume sjajne opcije za sve uvjete. Ako niste sigurni u pravi izbor guma, obratite se svom lokalnom prodavaču za osobni savjet.

Upoznajte lokalne zakone o gumama

Cjelogodišnje gume tvrtke Continental prikazuju simbol 3PMS na bočnoj strani koji ukazuje da su pogodne za vožnju zimi i usklađene sa zakonima o gumama u većini zemalja. To znači da nećete morati mijenjati svoje cjelogodišnje gume tijekom zimskih mjeseci. Međutim, isplati se dodatno provjeriti specifične zahtjeve za područje u kojem živite ili planirate putovati. Savjetujemo vam da provjerite lokalne zakone o zimskim gumama kako biste izbjegli kazne i osigurali sigurnost.

Važnost dubine profila cjelogodišnjih guma

Vaše gume čine bitnu vezu između vašeg vozila i ceste. To je ono što čini profil vaših cjelogodišnjih guma izuzetno važnim. Profil prianja uz cestu dok vozite. Dakle, ako nije dovoljno dubok, vaše vozilo će izgubiti vuču i imati produljeno vrijeme kočenja; dok plitki profilni utori čine teže kontrolirati vozilo u mokrim uvjetima i povećavaju šanse za akvaplaning.

Iz sigurnosnih razloga, Apex Auto snažno preporučuje provjeru dubine profila jednom mjesečno. Da biste to učinili, pogledajte indikatore trošenja profila skrivene između utora na vašim gumama ili koristite mjerač dubine profila.

Facebook
Twitter
Email
Print