Postizanje savršene ravnoteže guma

Cilj ravnoteže guma je ravnomjerno raspodijeliti težinu duž cijelog opsega gume. Kotači koji su izvan ravnoteže mogu uzrokovati neugodne vibracije tijekom vožnje. Također dovodi do preranog trošenja komponenti ovjesa i upravljačkog mehanizma, rotirajućih dijelova i guma.

Prilikom ponovnog postavljanja bilo koje gume na kotač, Apex Auto preporučuje da se guma ispravno rebalansira kako bi se uklonile vibracije i izbjeglo prerano trošenje uzrokovano neravnotežom u rotirajućem sklopu kotača i guma.

Kao dio rutinskog održavanja vozila, vozači bi trebali nastojati izbalansirati gume na svom vozilu nakon svakih 5.000-10.000 km vožnje, ili nakon 1-2 godine (što god prije nastupi).

Također, vrijedi izbalansirati gume i kotače kada:

  • Kupujete nove gume, felge ili kotače;
  • Rotirate gume;
  • Popravljate gume;
  • Automobil udari u veliku rupu.

Još jedna stvar koju treba zapamtiti; ravnoteža guma je potpuno drugačija od izravnanja kotača, iako se ova dva pojma ponekad miješaju. Izravnavanje skupa kotača podrazumijeva podešavanje njihovih kutova kako bi bili paralelni jedan s drugim i okomiti na tlo.

Poznavanje znakova neravnoteže

Neravnoteža guma može se razviti tijekom vremena kako se gazni sloj gume troši kroz redovitu upotrebu i promjene raspodjele težine. Ali izlaganje guma prekomjernom stresu vožnjom po lošim cestama, naglim kočenjem i skretanjem može ubrzati stvar.

Kada su jedna ili više guma izvan ravnoteže na vašem vozilu, postoje nekoliko uobičajenih pokazatelja:

  • Automobil doživljava vibracije pri visokim brzinama;
  • Postoji neujednačeno trošenje gazećeg sloja;
  • Dolazi do povećane potrošnje goriva;
  • Postoje problemi s ovjesom.

 

Ako primijetite jedan ili više ovih simptoma – čak i ako su gume relativno nove – tada je moguće da vaš automobil ima gumu izvan ravnoteže.

Kako se gume izbalansiraju?

Postoje dvije metode za izbalansiranje guma koje se provode u lokalnoj garaži; statičko izbalansiranje i dinamičko izbalansiranje.

1. Statičko balansiranje

Ako postoji samo blaga neravnoteža gume, statičko balansiranje je prikladna tehnika i relativno je jednostavno izvesti; sklop kotača i gume postavlja se na okomitu nosačku napravu s vretenom ili slično kako bi se izmjerila ravnoteža na jednoj osi.

Teža strana će se nagnuti niže prema tlu od lakše strane; jednom identificirana, mehaničar će postaviti malu težinu koja mjeri dijelove otprilike 180 stupnjeva preko ravnine gume, na obod felge kotača, dok se ravnoteža ne obnovi.

2. Dinamičko balansiranje

Za složenije slučajeve neravnoteže guma, dinamičko balansiranje je tehnika koja koristi rotirajuće računalne balansere kako bi se izmjerila guma na sve tri osi. Mehaničar postavlja potpuno sastavljeni kotač i gumu na stroj i okreće ga brzinom od 16-25 km/h (10-15 mph) do 88-96 km/h (55-60 mph). Dok se vrti, senzori stroja bilježe svaku pojedinu nepravilnost težine

Nakon što je analiza završena, računalo zatim određuje koliko i gdje mehaničar treba primijeniti težinu kako bi izbalansirao gumu. Male težine – ili stezaljke ili ljepljive težine – dodaju se na unutarnju i vanjsku stranu oboda kotača, kako bi se osigurala najveća preciznost i ravnoteža.

Facebook
Twitter
Email
Print