Kamper i cjelogodišnje gume: odličan izbor

Važne informacije o cjelogodišnjim gumama za kamper

  • Prodaja kampera značajno je porasla tijekom pandemije.
  • Sve-sezonske gume za kampe odličan su izbor zbog njihove sigurnosti i performansi tijekom cijele godine.
  • Vozači kampera trebaju uzeti u obzir klimu u kojoj će voziti kada odluče koje gume koristiti za svoje putovanje.
  • Redovito održavanje sve-sezonskih guma za kamper povećat će njihov vijek trajanja i omogućiti optimalne performanse i sigurnost.

 

Osim toga, s povećanim mogućnostima rada na daljinu, mnogi od nas su promijenili način putovanja i provođenja odmora. Rad iz udobnosti bilo kojeg mjesta, uz obitelj i prijatelje u blizini, učinio je kamper još poželjnijim.

Razmotrite postavljanje cjelogodišnjih guma na svoj kamper

Bilo da planirate putovanje zimi, ljeti ili negdje između, sve-sezonske gume za kamper mogle bi biti odličan izbor za vaš kamper. Pružaju cjelogodišnju sigurnost, pouzdanu trakciju u različitim vremenskim uvjetima i izvrsno rukovanje i performanse.

Kada je najbolje koristiti cjelogodišnje gume za kamper?

Sve-sezonske gume za kamper razvijene su da pružaju izvrsne performanse tijekom cijele godine u umjerenim klimama, a Continental nudi najbolji izbor u segmentu sve-sezonskih guma. Svi modeli dizajnirani su kako bi pružili impresivno prianjanje na ljetnim i zimskim cestama, kao i dobre performanse kočenja na suhim i mokrim cestama – čak i na snijegu. Osim toga, nude izvrsnu kilometražu. Međutim, važno je zapamtiti da nisu posebno prilagođeni teškim zimskim uvjetima.

Razmislite o nadmorskoj visini i temperaturi vašeg putovanja

Kada odlučujete jesu li sve-sezonske gume pravi izbor za Vas, važno je razmotriti prosječnu klimu na mjestu gdje živite i gdje ćete putovati svojim kamperom. Continental sve-sezonske gume nude sigurnost i vrhunske performanse vozačima koji voze u blagim klimama.

Na primjer, ako planirate putovanje u planine, trebali biste pogledati prosječne vremenske uvjete za to doba godine. Ako ste visoko u Alpama tijekom zime, velika je vjerojatnost da ćete se suočiti s mnogo snijega i leda – elementima koji nisu prikladni za sve-sezonske gume za kamper. Međutim, ako posjetite Alpe tijekom ljeta kada pretežno prevladavaju umjerene do hladne temperature s možda malo snijega, možete se osloniti na sve-sezonske gume za kamper.

Napomena: Ako planirate otići u planine svojim kamperom, obratite posebnu pažnju na tlak zraka u gumama. Ako napunite gume preporučenim tlakom na razini mora, ali zatim putujete na veću nadmorsku visinu, tlak zraka u gumama povećat će se kako budete dobivali visinu i može biti potrebno prilagoditi ga. Da biste odredili ispravnu inflaciju, uvijek se obratite priručniku proizvođača vašeg vozila.

Savjeti za održavanje sve-sezonskih guma

Kao vlasnik kampera, željet ćete osigurati da su gume vašeg kampera u odličnom stanju, radi sigurnosti i jer to može produljiti njihov vijek trajanja. Evo naših najboljih savjeta za održavanje:

Redovito pregledavajte gume prije svakog putovanja

To će vam pružiti priliku da vidite ima li bilo kakve štete ili trebaju li biti rotirane ili napuhane. Posebnu pažnju obratite na bočne stijenke radi rezova, pukotina i ispupčenja.

Provjeravajte tlak zraka

Baš kao i kod običnih automobilskih guma, trebate provjeravati tlak zraka u gumama svojeg kampera barem svaka tri tjedna, čak i ako ne planirate koristiti kamper nekoliko mjeseci. Održavanje tlaka zraka pomoći će u produženju vijeka trajanja vaših guma.

Provjerite dubinu profila

Kada provjeravate tlak u gumama, provjerite i dubinu profila. Da biste to učinili, pogledajte pokazivače istrošenosti profila na svojim gumama ili koristite mjerilo dubine profila.

Pazite da ukupna težina kampera ne premašuje indeks opterećenja

Pridržavanje smjernica o težini izuzetno je važno za očuvanje guma vašeg kampera i za vašu sigurnost. Možete vidjeti koja je maksimalna težina u priručniku proizvođača vozila.

Pazite da je težina kampera ravnomjerno raspoređena

Kako biste izbjegli povećano trošenje jedne ili dvije gume, pobrinite se da je težina ravnomjerno raspoređena na svim četiri gume kampera. Ako niste sigurni kako to provjeriti, dopustite svom lokalnom stručnjaku za gume da pregleda vaše vozilo.

Pokrijte gume kada nisu u upotrebi

Ako vaš kamper ostaje parkiran na stazi, cesti ili ostaje u garaži mjesecima, pokrijte gume kako biste spriječili starenje izloženost UV zračenju.

Facebook
Twitter
Email
Print