Vrijeme i usklađivanje pravih guma za pravo godišnje doba

Kontrolna lista za sezonske gume

Vrijeme se mijenja tijekom godine, što utječe na uvjete vožnje na cesti. Vaše vozilo će imati koristi od guma koje su namijenjene vašim voznim navikama i regionalnim vremenskim uvjetima. U nekim zemljama, zimske gume čak su i zakonska obveza. U ovom odjeljku raspravit ćemo razlike između tri kategorije guma; ljetne gume, zimske gume ili gume za sve sezone.

  • Zimske gume dobro se u hladno vrijeme ponašaju u svim vremenskim uvjetima, od snijega i leda do mokrih i hladnih suhih cesta.
  • Kada sezonska temperatura padne ispod 7 °C (46 °F), vrijeme je za prijelaz na zimske gume.
  • Kada sezonske temperature pređu 7 °C (46 °F), postavite ljetne gume na svoja kotačiće.
  • Ljetne gume pružaju visoke razine prianjanja na mokrim i suhim cestama, visoku stabilnost u zavojima i optimalne performanse kilometraže pri toplim temperaturama.
  • Cjelogodišnje gume nude sigurnost, performanse i prianjanje u umjerenim klimama bez troškova, napora i vremena potrebnih za promjene sezonskih guma.


Nudimo raznolikost guma dizajniranih s vodećom tehnologijom kako bi odgovarale svim vašim voznim potrebama. Bez obzira na sezonu, pokriti ćemo Vas.

Kada su Vam potrebne ljetne gume?

Tijekom toplije sezone, kada temperature pređu 7 °C, trebali biste postaviti ljetne gume na svoje kotačiće. Pružaju visoke razine prianjanja na mokrim i suhim cestama zahvaljujući svojim specifičnim uzorcima gaznog sloja i smjesama gume. Ljetne gume također pružaju visoku stabilnost u zavojima i optimalne performanse kilometraže pri ljetnim temperaturama.

To znači da možete s povjerenjem voziti svoj automobil i po suhim i po mokrim skliskim cestama tijekom toplijih mjeseci. Međutim, imajte na umu da ljetne gume nisu prikladne za zimske uvjete, pa budite sigurni da mijenjate gume kada sezona to zahtijeva.

Pod kakvim uvjetima su Vam potrebne zimske gume?

Kada temperatura padne ispod 7 °C (46 °F), vrijeme je za prijelaz na zimske gume. Ove gume dobro se ponašaju u svim zimskim uvjetima, od snijega i leda do mokrih i hladnih suhih cesta. Pružaju poboljšane performanse kočenja u snježnim i ledenim uvjetima i imaju dublji uzorak gaznog sloja koji čisti snijeg i osigurava bolje prianjanje.

Još jedan razlog njihove učinkovitosti je taj što su izrađene od posebne gume koja ostaje meka i fleksibilna pri niskim temperaturama za bolju kontrolu vozila. Međutim, nije preporučljivo koristiti zimske gume pri toplijem vremenu; ova mekša smjesa će se brže istrošiti na suhom asfaltu i trebat će je češće mijenjati.

Facebook
Twitter
Email
Print